voorheen en weer

voorheen en weer

‘Voorheen en weer’ is er voor iedereen die iets is kwijtgeraakt. Voor jou, om een brief te schrijven. Over grote en kleine herinneringen. Schrijf over je verloren plek, zodat die toch blijft bestaan. Over wat jou hoop en moed geeft. Je brief gaat op de post en ook jij krijgt binnenkort een brief.

‘Voorheen en weer’ bied festivalbezoekers een plek van herinnering, troost en hoop. Een kort moment om even uit het dagelijks leven te stappen en een dierbare herinnering aan een verloren plek op te schrijven en deze door middel van een brief te delen.


Aan het bureau word je persoonlijk ontvangen, waarna je plaats kunt nemen op het bankje. Een rustige plek om om je heen te kunnen kijken en een brief te lezen. Je wordt uitgenodigd plaats te nemen in één van de oude kasten op de kruk. Je kijkt om je heen en wordt meegenomen naar je herinneringen. Er ligt een vulpen en briefpapier en je schrijft een verhaal over jouw verloren plek.

Jouw brief word gepost bij het loket en jouw adres genoteerd. Na het festival ontvang je thuis een brief van een ander met zijn of haar herinnering aan een speciale verloren plek. Een uitwisseling van plekken en verhalen.Concept en vormgeving: Laura Groeneveld
Mede ontwerp decor en bouw: Nino van Warmerdam
Met speciale dank aan: Mariska Verhulst
Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Duizel in het Park en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Foto's tijdens Culturele Zondag op De Nijverheid: Stefanie Bonte en Li Shi Shu