vertrekken en verblijven

Met Vertrekken & Verblijven ga ik samen met het publiek op zoek naar wat het is om een eigen plek te hebben. Maakt het daarvoor uit waar je bent? En wat is jouw plek te midden van al die anderen?

Je staat aan een bosrand. Je wordt meegenomen op een wandeling door de heide, je kijkt om je heen, waar ben je? Onderweg krijg je een klein glazen potje met daarin een miniatuur stoel. Daar aan een kaartje met de vraag 'Wat is jouw thuis?'
Je vervolgt de wandeling en komt terecht in een veld vol stoelen. 50 stoelen, voor iedereen één. Je kijkt rond en kiest jouw plek.

Op jouw plek lees je een brief, een persoonlijk verhaal over het gevoel van thuis. Maar wat is jouw thuis? Onder de stoel zit een laatje met brieven en vragen, over jou en de mensen op de stoelen om je heen. Je vind mos en ook rode bessen, speciaal voor jou. En er is een plek voor het kleine stoeltje. Kan dit voor even jouw thuis zijn? Je tekent of beschrijft jouw thuis en vind ook de kaarten van alle anderen die jou voor gingen op dezelfde plek, jouw stoel.

Concept en vormgeving Laura Groeneveld
Ontwikkeld met Krista Peters en Nino van Warmerdam Met dank aan Paul Elich
Ontwikkeld in het kader van: Atelier Oerol/Over het IJ
Artistiek coördinator Simone Hogendijk Creatief producent Sabine Pater Artistieke begeleiding Maurice Bogaert en Jetse Batelaan Productie Bouke Bloemen en Anna Huizing Technische ondersteuning Floris Trotz Met dank aan alle atelier gasten en inspiratoren  
Foto's Saris en den Engelsman
Gemaakt in 2014 op het Oerol Festival