voorheen en weer #duizel in het park

‘Voorheen en weer’ is er voor iedereen die iets is kwijtgeraakt. Voor jou, om een brief te schrijven. Over grote en kleine herinneringen. Schrijf over je verloren plek, zodat die toch blijft bestaan. Over wat jou hoop en moed geeft. Je brief gaat op de post en ook jij krijgt binnenkort een brief.

‘Voorheen en weer’ bied festivalbezoekers een plek van herinnering, troost en hoop. Een kort moment om even uit het dagelijks leven te stappen en een dierbare herinnering aan een verloren plek op te schrijven en deze door middel van een brief te delen.
Er staat een kist met kaartjes, hierop kan jij een plek delen. Dit kaartje kan je postten in de zijkant van de installatie van kasten.

Je wordt uitgenodigd plaats te nemen in de installatie van oude kasten en neemt plaats op de kruk. Je kijkt om je heen en wordt meegenomen naar je herinneringen. Er ligt een vulpen en briefpapier en je schrijft een verhaal over jouw verloren plek. Je opent een vakje en ziet ook allemaal kaartjes van anderen met daarop korte beschrijvingen van plekken.

Na het schrijven van je brief noteer je je adres en je post je brief in de brievenbus in de installatie. Na het festival ontvang je thuis een brief van een ander met zijn of haar herinnering aan een speciale verloren plek. Een uitwisseling van plekken en verhalen.

Concept en vormgeving: Laura Groeneveld
Mede ontwerp decor en bouw: Nino van Warmerdam
Met speciale dank aan: Mariska Verhulst
Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Duizel in het Park en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Foto's van eerste versie van het project op festival Duizel in het Park.